Jämför tandblekningsföretag

Beconfident

Beconfident

Skribent
  • Produkter
  • Behandling
  • Priser
  • Service

Om företaget

Vid en första anblick på beconfidents hemsida får man reda på att företaget använder sig av produkter tillverkade i USA, alltid har fri frakt, och nöjd kund-garanti vilket innebär att om man inte är nöjd med produkten man köpt där så kan man få tillbaks pengarna. Någon ”Om oss”-sektion verkar inte finnas och det tycker vi är tråkigt, utan fokus ligger på säljargument gällande villkor och produkter.

För att veta vilken av beconfidents produkter man ska använda sig av finns det en ”virtuell tandläkare” vilken i praktiken är ett frågeformulär där man kryssar i olika alternativ och sedan blir rekommenderad en produkt.

Kundomdömen finns att läsa på hemsidan och dessa ska enligt beconfident vara genuina. En FAQ-sektion finns vilket besvarar de vanligaste frågorna om tandblekning och beconfidents produkter. Avsaknaden av ”om oss”-delen gör att vi har svårt att få en uppfattning om vad beconfident är för företag. Oseriöst?

Beconfidents produkter

Beconfident erbjuder flera sätt att nå fram till ett vitare leende. De har versionen med skena och gel, tandblekningspenna, en typ av skum, tandkräm och tandtråd. Sedan finns en hel uppsjö av kombinationer av produkterna jag precis nämnde.

Behandlingen

Beconfident har som sagt ett flertal olika kombinationer av deras produkter men vi har testat produkterna var för sig. Det är möjligt att man kan nå fram till annat resultat än vi gjorde genom att kombinera produkterna. En enhällig panel ansåg att de produkterna som fungerade och resulterade i ett vitare leende var skena och gel, och tandblekningspennan. De andra av beconfidents produkter hade inga märkbara resultat i vår testgrupp trots att vi använt dem enligt anvisning. Stycket nedan kommer därför bara handla om beconfidents tandblekningspenna och skena + gel.

Vi tror att smaken på beconfidents tandblekningsgel hade kunnat vara mycket fräschare och att det skulle dragit upp helhetsintrycket något enormt och samtliga hade svårt att få skenorna formade så att inte allt för mycket saliv hamnade innanför dem, det kändes då som att gelen blev utspädd och inte fungerade så bra som utlovat för behandlingarna tog längre tid än de skulle.

Ett svagt obehag på grund av ilningar upplevde några av testpersonerna, men ingen var tvungen att avbryta sin behandling på grund av det.

Priser

Priserna på beconfidents produkter är fullt acceptabla även om det inte är den billigaste tandblekningen på marknaden. I och med att nöjd kund-garanti erbjuds kan man förstå att det behövs lite större marginaler. Bra för missnöjda kunder, men mindre bra för nöjda helt enkelt. Vissa av produkterna ansåg vi inte heller leva upp till förväntningarna och det tyckte vi var dåligt, kanske testar beconfident nya produkter med hjälp av nöjd kund-garantin? De produkter som skickas tillbaks flest gånger tas bort från sortimentet?

Service/support

Supporten på beconfident är tillgänglig via mail och telefon, vilket är bra. Vi tycker att kundtjänsten via telefon kunde vara öppen längre än mellan 12-16. Det känns som att de valt den tiden för att de flesta är på jobbet den tiden och inte har möjlighet att ringa då.

Sammanfattat resultat

Beconfident lämnar oss förvisso med vitare tänder, men utan en uppfattning om vilken typ av företag vi faktiskt har haft att göra med. Att en del produkter inte gjorde det som utlovats tycker vi drar ner helhetsbetyget en hel del. Vi tycker om möjligheten att välja på flera olika metoder för att bleka tänder, men vi ser hellre att man har en eller två metoder som fungerar än att man lägger till produkter i sitt sortiment som inte håller, i det här fallet, beconfidents utlovade standard.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>