Jämför tandblekningsföretag

BrilliantSmile

BrilliantSmile

Skribent
  • Produkter
  • Behandling
  • Priser
  • Service

Om företaget

Brilliantsmile skiljer sig en del från de flesta andra tandblekningsföretag som testats och recenserats här på sidan. Deras fokus ligger på tandvårds- och tandblekningsprodukter som tandblekningsföretag kan köpa och ha använda på sina kliniker, eller att man som kund ska söka upp deras återförsäljningsställen. Brilliantsmile har därför två webbshoppar på sin hemsida, den ena riktad mot företag och den andra mot privata kunder.

Som privatkund är inte utbudet av tandblekningsbehandlingar särskilt stort men vi har ändå valt att göra en recension av några av Brilliantsmiles produkter för att de är en känd aktör på marknaden.

Brilliantsmiles produkter

Brilliantsmile erbjuder tandkrämer och munskölj som ska ha en blekande effekt. Målet verkar vara att få kunder ut till sina återförsäljare och kliniker, istället för att man ska kunna bleka tänderna lika effektivt på hemmaplan.

Det första intrycket av Brilliantsmiles produkter är att de är av samma typ man kan hitta i tandvårdshyllan i valfri mataffär, supermarket eller på ett apotek. Tandkrämer och munskölj som ska bleka samt hjälpa till att hålla undan nya missfärgningar har funnits mycket länge på marknaden och som ni säkert märkt är de inte alltid det mest effektiva. Hur effektiva och prisvärda just Brilliantsmiles produkter får ni reda på nedan.

Behandlingen

Behandlingen med tandkrämen skiljer sig inte mycket från en vanlig tandborstning. Morgon och kväll ska man använda tandkrämen till att borsta sina tänder med i mellan 2 till 3 minuter, sen skölja munnen med vatten. Resultatet av en ”behandling” med Brilliantsmiles tandkräm gjorde inte att tänderna blektes flera nyanser som man är van vid efter en ”vanlig” tandblekning, utan det känns som tidigare nämnt att den huvudsakliga anledningen till att använda sån här tandkräm är att man vill komplettera eller behålla sina sedan tidigare blekta tänder.

Vi följde rådet att innan tandborstningen med Brilliantsmiles produkter, skölja med deras munskölj i 1 minut. Trots detta såg vi inte något större resultat men vid användning av munsköljet upplevde många att helhetskänslan i munnen var mycket trevlig. Att detta kan upplevas med andra, billigare, produkter än Brilliantsmiles var det dock inget tvivel om.

Priser

Tandkräm och munskölj är inga produkter som kostar särskilt mycket, men om man däremot börjar kolla lite mer på utbudet och letar efter ”whitening-tandkrämer” så börjar priset stiga en del. Brilliantsmiles produkter är dyra och det är svårt att motivera varför man ska välja just dem.

Service/support

Brilliantsmile går att kontakta via formulär på hemsidan, e-post och telefon. Telefontiderna för kundtjänsten är mycket bra, mellan 8 och 16 och bemötandet vi fick var bra det också. Via mail dröjde det däremot lite för länge innan vi fick svar, men godkänt bemötande vägde upp en del.

Sammanfattat resultat

Ett sammanfattat intryck av vår upplevelse av Brilliantsmile är att de helt enkelt inte har sitt fokus på marknaden för tandblekningsprodukter/behandlingar för hemmabruk. Produkterna vi testade gjorde sitt jobb, även om det kändes som att man betalade mycket för ett varumärke och inte för själva produkten. Prisvärdhet i förhållande till konkurrenterna är svårt att uttala sig om då vi inte testat så många olika varianter av tandblekningsbehandlingar med tandkräm/munskölj.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>