Jämför tandblekningsföretag

Dentaworks

Dentaworks

Skribent
  • Produkter
  • Behandling
  • Priser
  • Service

Om företaget

Någon information om DentaWorks hittar vi inte på hemsidan, utan fokus ligger på deras produkter och tjänster. Något vi tycker är trevligt är när man kan få läsa ett stycke eller två för att få en liten bättre uppfattning om företaget som helhet. På hemsidan hittar man en flik med artiklar, där tidigare nöjda kunder skrivit om sin tandblekningsbehandling. Kul läsning där man som konsument delvis kan känna igen sig, dock känns artiklarna lite krystade och tillgjorda. Idén med DentaWorks är enligt hemsidan att kunna erbjuda tandblekning hemma till en bråkdel av priset på klinik.

Dentaworks produkter

Dentaworks erbjuder behandling med skena och gel eller tandblekningspenna. Det som utmärker deras produkter och produktsortiment är deras ”DentaWorks Soft Tandskena” som enligt DentaWorks är mjukare och mer bekväm än konkurrenternas skenor. Gel och/eller en extra skena kan även köpas separat för den som vill det.

Det finns endast en typ av styrka på DentaWorks produkter, vilket är tråkigt om man gjort en tandblekning tidigare och vet att man med fördel kan välja en starkare variant för snabbare resultat, eller om man sedan tidigare vet med sig att man är känslig för ilningar.

Det går såklart att köpa DentaWorks produkter i ”kit” eller lösa produkter som till exempel skenor eller gel för sig om man av någon anledning skulle ha något av det liggandes hemma, eller om man efter en hel behandling fortfarande inte är riktigt nöjd med sin nyans.

Behandlingen

Behandlingen med DentaWorks produkter påbörjades och avslutades utan några överraskningar. De lovordade skenorna som skulle vara mycket bekvämare att ha i än konkurrenternas tycker vi varken var sämre eller bättre, utan höll ungefär samma klass som de andra. Bland de med känsligast tänder märktes ilningarna av en del, och de hade gärna sett att det fanns en svagare produkt att välja på i DentaWorks sortiment.

Priser

Priset för DentaWorks produkter är varken det billigaste eller dyraste utan hamnar någonstans i mitten av prissegmentet, men snarare mot de billigare än dyrare. Vi tycker dock att de genomsnittliga produkter som DentaWorks använder bör ligga snäppet under det nuvarande priset för att vara så attraktiva att de kan kallas prisvärda.

Service/support

Under ”kontakta oss” hittar vi ett formulär, en mailadress och ett telefonnummer. DentaWorks kundtjänst via telefon har öppet mellan 10-16 på vardagar. Lite dålig svarstid men annars en fullt fungerande kundtjänst. Vi tror att en kundtjänst via telefon som är förskjuten två timmar mot eftermiddagen hade passat fler konsumenter bättre, då många beställer hemifrån och befinner sig på jobbet tiden som DentaWorks har öppet.

Sammanfattat resultat

DentaWorks får ett okej betyg där svagheterna är att man inte kan välja styrka på blekningsgelerna, att priserna inte är de bästa på marknaden och att kundtjänsten inte svarar så fort som vi hade hoppats på. Liksom många andra tandblekningsföretag så saknar vi en inblick i hur själva företaget ser ut, för hur man än vrider och vänder på det så känns det som att den enda anledningen till att man inte har en företagsbeskrivning är att man vill dölja något. Det ger ett oprofessionellt intryck.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>