Jämför tandblekningsföretag

Dentway

Dentway

Skribent
  • Behandling
  • Produkter
  • Priser
  • Service

Om företaget

Dentway säger sig vara Nordens ledande företag inom tandblekning och är verksamma i Sverige, Norge och Finland. De säger även att de ” erbjuder dig som kund marknadens mest populära tandblekningsprodukt – en säker och effektiv produkt till ett attraktivt pris”.   På Dentways hemsida hittar man informationssidor om hur behandlingen går till, före- och efterbilder och information om tandblekning. Det finns även en FAQ-sektion där de mest ställda frågorna besvaras.

Första intrycket av Dentways hemsida är att den är väldigt rörig och det tar några sekunder innan man kan börja navigera sig fram bland information och produkter. Först tror man att Dentway har mycket reklam på sin sida men sen ser man att det är banners där de erbjuder sina egna tjänster.

Dentways produkter

Dentway erbjuder den klassiska varianten med munskenor och tandblekningsgel, som går ut på att man formar skenorna efter sina tänder, applicerar gelen och väntar på att få vitare tänder. Tråkigt att det inte finns tandblekningspennor, de har blivit allt populärare på senaste tiden och många vill använda sig av den metoden.

Behandlingen

Dentways behandling, trots priset som nämns i stycket nedanför, är precis likadan som konkurrenternas. Några i testgruppen upplevde att tänderna ilade både under behandling och några timmar efteråt när de skulle äta men att det inte var mer än ”irriterande”.  Precis som många andra av konkurrenternas tanblekningsgeler hade även Dentways kunnat vara en aning fräschare för att det ska kännas behagligt att ha den i munnen.

Priser

Priserna på Dentways produkter är skyhöga! För till synes exakt samma produkter som konkurrenterna kommer en prislapp på två till tre gånger priset av de billigare på marknaden. Helt orimligt är hela testgruppen eniga om. Vi kan inte se någon anledning alls att lägga den är summan pengar på en produkt som är så lättillgänglig för en tredjedel av priset hos flertalet konkurrenter till Dentway.

Service/support

Supporten på Dentway är tillgänglig via mail och telefon, bra! Dock har kundtjänsten via telefon endast öppet mellan 10-12 mån-fre vilket vi tycker är ganska dåligt. På frågor genom E-post lovar de att ge svar inom 48 timmar, och det är en övre gräns som vi tycker är en aning hög. Bemötandet var okej, och svaren var utförliga men presenterades tydligt.

Sammanfattat resultat

Dentway erbjuder marknadens vanligaste produkt, och ligger i det allra högsta prisskiktet sett till konkurrenterna. Vår förhoppning inför testet av Dentways produkt var att den skulle skilja sig nämnvärt från sina konkurrenter för att kunna motivera det höga priset, men så var inte fallet.

På hemsidan jämför Dentway sina priser med vad samma typ av behandling skulle kosta hos en tandläkare, och visst är det mycket billigare! Detta tycker vi är riktigt ful marknadsföring då ingenting kan motivera det kraftiga överpris de tar för sina tandblekningsprodukter. Rättvis marknadsföring hade varit att jämföra med konkurrerande produkter för hemmabruk, men där vet de att de är helt chanslösa.

Vi kan inte komma på en enda anledning till varför man ska köpa Dentways tandblekning istället för någon av de konkurrerande företagens.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>