Jämför tandblekningsföretag

Simplesmile

Simplesmile

Skribent
  • Behandling
  • Produkter
  • Priser
  • Service

Om företaget

Simplesmile är ett företag som precis som många andra erbjuder tandblekningsprodukter för hemmabruk med idén att man ska kunna ta del av samma metod hemma som på klinik. Det finns ingen information om Simplesmile som företag på deras hemsida utan bara om deras produkter, det tycker vi är dåligt. Vi vill veta vad det är för typ av företag vi ska handla av. På hemsidan hittar man en flik med de vanligaste frågorna och även före- och efterbilder på några av Simplesmiles nöjda kunder.

Simplesmiles produkter

Simplesmile har tre metoder för att nå fram till ett vitare leende. Den klassiska och populäraste där man formar skenor efter sina tänder och applicerar blekgel, tandblekningspenna som är ett bra alternativ och så en typ av foam som går under ”naturlig tandblekning” och fem minuter om dagen ska på tre veckor ge samma resultat som en behandling hos tandläkare.

Behandlingen

Skumbehandlingen som Simplesmile erbjuder var en mycket smidig och enkel behandling. Betydligt lättare än att hålla på med geler och skenor, men resultatet då? Nära på obefintligt! Det var absolut inte en lika effektiv metod som varken penna eller skenor och gel. Skenorna och gelen fungerade dock som de skulle och förutom några få ilningar så finns det inte mycket att anmärka på förutom att gelen inte smakade särskilt bra när man fick den på tungan. Tankarna efter en behandling går kring att valet av tandblekning i många fall inte så spelar så stor roll, utan att priset ofta är tandblekningsföretagens starkaste argument.

Priser

Simplesmiles priser är bland de billigare på marknaden. Så länge man inte väljer tandblekningsskummet så får man tandblekning som fungerar men som inte skiljer sig något nämnvärt mot konkurrenterna, och eftersom Simplesmile inte erbjuder produkterna till det lägsta priset är det svårt att motivera varför man ska välja just dem. För att en tandblekningsleverantör som Simplesmile ska vara prisvärd måste priset antingen vara lägre eller standarden högre.

Service/support

Simplesmiles kundtjänst finns endast tillgänglig via mail vilket vi tycker är synd. Möjligheten att få prata med någon över telefon gör att man som konsument känner sig mycket tryggare och eftersom det inte finns någon information om Simplesmile på deras hemsida så tycker vi att det skulle behövas. Det tog längre tid för Simplesmile än de flesta av deras konkurrenter att svara på mail, trots att det är det enda sättet att ta kontakt med dem på.

Sammanfattat resultat

Överlag är Simplesmile en helt okej leverantör av tandblekningsprodukter för hemmabruk, men det finns inget som gör att vi kan rekommendera Simplesmile framför någon annan leverantör. Konkurrenterna erbjuder likvärdiga (till synes samma) produkter till lägre priser, de har kundtjänst via telefon och man får ett tryggare intryck av dem.

Att kundtjänsten via mail dessutom inte var i det snabbaste laget gör att man får ett ännu sämre intryck. Som nämnt tidigare i denna recension är det i många fall priset som får avgöra vilken leverantör man väljer och Simplesmile har inget särskilt att erbjuda som gör de mer attraktiva än sina konkurrenter.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>