Jämför tandblekningsföretag

The White One

The White One

Skribent
  • Behandling
  • Produkter
  • Priser
  • Service

Om företaget

The White One säljer tandblekning för hemmabruk via Internet. De säger sig tillhandahålla den absolut billigaste tandblekningen på den skandinaviska marknaden och givetvis är The White One liksom sina konkurrenter noga med att påpeka att det är samma effektiva och skonsamma blekmetod som tandläkare använt i över 20 år.

The White Ones produkter ska vara skonsammare än konkurrenternas för att den är helt baserad på hydrogen peroxid och det ska enligt The White One vara skonsammare mot emaljen samtidigt som det innebär en kortare och effektivare behandling.

The White One stödjer en typ av välgörenhetsorganisation vid namn Operation Smile med 5 kronor per såld tandblekningspenna, vilket är en fin gest men även medveten PR.

The White Ones produkter

Som nämnt i ovanstående stycke bygger The White Ones tandblekningsprodukter på hydrogen peroxid som ska innebära en behandling som inte sliter lika hårt på tänderna som karbamid peroxid. Tydligen bryts karbamid peroxid ner till hydrogen peroxid i ett steg av tandblekningsprocessen, och detta ska då slita mer på emaljen än om man börjar behandlingen i ”hydrogen-stadiet”. Hydrogen peroxiden bryts i sin tur ner till vatten. (The White Ones hemsida är källan, alltså bör man vara lite kritisk till vad man precis läst.)

Den tandblekningsprodukt från The White Ones sortiment som vi valt att testa är den enda som ansågs vara riktigt tandblekning, nämligen deras tandblekningspenna. Tandblekningspennor blir allt populärare men det är synd att det inte går att köpa den populäraste metoden med skena och blekgel.

Behandlingen

För att använda sig av The White Ones blekningspennor så penslar man på gelen på tänderna och väntar i ungefär en halv minut, då ändrar gelen karaktär lite grann och man kan stänga munnen utan att man sköljer bort all gel med saliven. Behandlingen i sig är smidig och man gör vad man känner, utan att äta eller dricka, i en halvtimme och sedan är gelen nedbruten till vatten och då kan man spotta ut resterna eller skölja munnen. Morgon och kväll görs detta under två veckor, efter tandborstningen såklart.

De som testade The White Ones tandblekningspenna höll alla med om att behandlingen inte var effektivare än den med karbamid peroxid, utan den enda skillnaden är egentligen att det blir fler behandlingstillfällen.

Priser hos the white one

Priserna på The White Ones produkter skall vara de bästa i Skandinavien och visst håller pennorna ett lågt pris men de är inte ensamma om det. Det finns ett flertal tandblekningar, både med samma metod som The White One använder, och andra. som håller samma pris för samma resultat.

Service/support

Servicen på The White One sker genom e-post och vi förundras över bilden på en tjej som sitter med ett headset under kontakt-sidan. Det gav intrycket av att det skulle gå att nå en kundtjänst via telefon men så är inte fallet. Svar kan de oftast ge inom 24 timmar vilket får anses som okej, även om det är en ganska hög övre gräns i och med att möjligheten att ringa dit inte finns.

Sammanfattat resultat

Skandinaviens billigaste tandblekning vet vi inte om vi har testat, men en okej produkt från ett företag som inte gör allt för stort intryck på en, så kan man sammanfatta denna upplevelse från inköp, till kontakt med support och slutligen till efter behandlingen. The White Ones tandblekning är medelmåttig men ändå värd sitt pris, instämmer de flesta av testpersonerna.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Välj betyg

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>